Pages

15 Kasım 2015 Pazar

Minyatür Tatlılar, Balık ve Patates Kızartması



Merhaba! Bu hafta biraz daha tatlı odaklı çalışmalar yaptım. Donut çeşitleri, yılbaşı pudingi ile balık ve patates kızartması hazırladım. 

Donutların kremasını koyu kahverengi ve beyaz ojelerden yaptım. Şekli için de küçük toplar yapıp hafif ezin ve ortasını kürdanla delin. Üstündeki süsler oldukça ayrıntılı, ileride video koyarsam nasıl yapıldıklarını gösteririm. 

Pudingin yapımı oldukça basit anlatmaya gerek yok bence.

Balık ve cipsleri yaparken de balığın yüzeyini hafif pürüzlü yapmalıyız. Eğer siz de minyatür yapıyorsanız mutlaka kürdan kullanın. İnce işçilikte kürdan çok işe yarar. Limon diliminin yapımını da video çekersem ekleyebilirim. 

Sizler de minyatür yapıyorsanız yollayabilirsiniz. Minyatürlerinizi blogda yayınlarım. Sormak istediğiniz sorular için yorumdan bana ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder